Wat valt er uit de lucht?

Finny & Mac horen rare geluiden op het dak. En even daarna horen ze een harde BONK! Wat gebeurt er toch? De nieuwsgierige muisjes zijn niet bang; ze rennen naar de voordeur.

Er ligt iets roods op de stoep. Wat is dat? Finny & Mac zijn héél nieuwsgierig, maar ook voorzichtig. Eerst kijken ze door het raam of er geen Kattenmormels aankomen. Als de kust veilig is, rennen ze naar het rode eh… ding.

Finny bekijkt hem goed en snuffelt er ook aan. Het rode ding ruikt een beetje vreemd? Niet naar katten, maar wat dan wel? Het lijkt wel de geur van een paard?
Ondertussen probeert Mac erachter te komen waar dit vreemde ding vandaan komt.

Is het uit de lucht gevallen? Mac kijkt zó ver achterover, dat zijn nek er pijn van gaat doen.
‘Zou het van het dak af gekomen zijn Finny?’ vraagt Mac

De muisjes besluiten om het rode ding naar binnen te sjouwen. Het is best wel zwaar, maar het lukt! Er zitten zwarte banden aan. Het lijkt wel of het ergens aan vast heeft gezeten?

Mac haalt zijn neus op. ‘Bah! Het ruikt een beetje naar paard Finny!’
‘Ja PIEP! Dat vind ik ook! Kom Mac, we gaan kijken of we iets op de Ai-PIEP kunnen vinden.’

De muisjes turen op het scherm van de iPad. Sorry… de Ai-Piep. Er komen allemaal paardenspulletjes voorbij. Zomerjassen voor paarden, winterjassen voor paarden en zelfs paardenschoenen. Hoooo… Dat meen je niet? PaardenSCHOENEN?

‘Jaaaa PIEP!’ roepen Finny & Mac in koor. ‘Dit is het! We hebben een paardenschoen gevonden!’
Tja… het lijkt er inderdaad wel op. Wat denken jullie?

Maar de muisjes zijn nog niet klaar. Er staat een vreemd teken op de paardenschoen. Daar willen de nieuwsgierige muizensnuitjes meer van weten. Het duurt niet lang of ze hebben het gevonden.

‘Oooooohhh…’ fluistert Mac. ‘Het is het teken van SinterPIEPklaas… Finny, we hebben de schoen van het paard van SinterPIEPklaas gevonden!’

‘Jaaaa PIEP!’ roept Finny enthousiast. ‘En wij weten nu ook het geheim van SinterPIEPklaas!; zijn paard heeft sluip-schoenen!
Daarom word je niet wakker als SinterPIEPklaas met zijn paard over het dak loopt!’

‘En dan kan het paard ook geen gaten in het dak trappen.’ piept Mac heel wijs.

‘Oei… dan zal het paard van SinterPIEPklaas deze schoen wel missen Mac!’ Finny wrijft met zijn pootje over zijn snuit. ‘Weet je wat? We zetten de paardenschoen bij de kachel. Dan kan SinterPIEPklaas hem vast terugvinden.’

Dat is een heel goed plan muizenmannen!

Zie ik dat nou goed? Mac legt een appel voor het paard in de schoen. En Finny zet hun muizenschoentjes erbij.

Hahahaha! Ik denk dat de muisjes een wit voetje bij Sinterklaas willen halen! Zou het ze lukken en worden ze extra beloond door Sinterklaas? Ik ben benieuwd!

Vrolijke groetjes,
Sandra

2 antwoorden op “Wat valt er uit de lucht?”

  1. O, wat goed van de muizenhelden! Wat zal Ozosnel blij zijn als hij zijn schoen terug heeft. Het zijn wel echte speurmuizen, dat ze ontdekt hebben wat het is en ook nog van wie het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *