Over mij

Wie ben ik?

Ik ben een creatieve, vrolijke, fantasierijke vrouw die de wereld graag een beetje mooier wil maken. Door het schrijven van boeken wil ik mijn lezers (kinderen en volwassenen) een manier bieden om dingen, door de ogen van mijn personages, op een andere manier te bekijken, verfrissende en komische invalshoeken te delen, met een knipoog naar de (soms harde) werkelijkheid van alledag.

Als kind schreef ik vóórdat ik had leren schrijven op de lagere school, met stoepkrijt onze hele schuur vol met zelfbedachte letters en woorden. Een magisch gevoel. Ik kon niet wachten tot het moment aan zou breken dat ik écht zou kunnen schrijven.

Ook was ik in die tijd populair als verhalenvertelster. Als er geen volwassenen aanwezig waren, vertelde ik mijn vriendjes en vriendinnetjes de meest fantastische verhalen. Ik wist ze aan elkaar te verbinden en op elke vraag die mij gesteld werd, had ik het antwoord paraat. Want ik wás dat verhaal. Het verhaal leefde in mij en het leidde een eigen leven. Begin en einde stonden niet vast, het verhaal creëerde zichzelf. 

Toen ik het lezen en schrijven onder de knie had, kregen de dames van de bibliotheek met mij te maken. Het verlegen meisje met grote bril en een enorme honger naar boeken. Oftewel; boekenwurm! Op woensdagmiddagen rende ik meerdere keren op en neer naar de bieb.

De regels werden voor mij al snel aangepast; ik mocht veel méér boeken meenemen dan voorgeschreven en ik mocht boeken lezen die bestemd waren voor kinderen die jaren ouder waren dan ik. Ze moesten wel, want de boeken voor mijn leeftijd waren al snel ‘op’!

Gek genoeg kwamen deze herinneringen pas weer naar boven nadat ik onlangs het besluit genomen had om schrijfster te worden. Alsof ik mijn passie, mijn hart al die tijd verborgen had gehouden en het zich nu pas weer durfde te vertonen.

Soms is het goed als er dingen gebeuren waardoor je wereld even op zijn kop komt te staan en je gedwongen wordt andere keuzes te maken. In mijn geval was de trigger mijn ontslag, nadat mijn werkgever een grote reorganisatie had doorgevoerd. 

Ik had gewoon weer in een andere ‘hamstermolen’  kunnen stappen, maar in plaats daarvan volgde ik mijn gevoel. Doodeng!

Droom werd plan en het plan is nu werkelijkheid; mijn nieuwe avontuur als schrijver en fotograaf is gestart!

Op het blog van deze website zal ik af en toe wat delen over mijn stappen op dit voor mij ongebaande pad. 

Mijn eerste boek is inmiddels geboren; ‘Schatreis‘! Ik ben er apetrots op en wie weet volgen er meer!

Lieve groetjes,
Sandra Veneman