Stoere muizen

Finny & Mac staan met hun auto (M.O.U.S.E.) aan de rand van een militair oefenterrein. Dat is een plek waar veel mensen met hele grote auto’s en tanks oefenen. Auto’s die meer dan 30 muisjes hoog zijn! En tanks die zwaarder zijn dan 1 miljoen muisjes!

Omdat er met hele grote auto’s gereden wordt, zijn er ook veel sporen in het zand. Hele diepe sporen, waar je als muisje met je auto in kunt verdwijnen!

Maar dat maakt Finny & Mac niets uit; met het plaatje van de grote en sterke lynx vóór op de auto, houdt niets en niemand ze tegen.

‘JoePIEP!’ Klinkt het vrolijk over de grote zandvlakte.

Kijk nou! Het lijkt wel alsof ze gaan vliegen!
Gaat dit wel goed? De vorige keer werd Finny ziek toen Mac zo aan het racen was.
Of zou hij deze keer gewoon wat minder kaas bij het ontbijt hebben gegeten? Dat scheelt natuurlijk wel.

‘KAPOEFFFFF!’
De muisjes staan ineens stil. De wielen van M.O.U.S.E. hebben zich helemaal begraven in het losse zand. Wat nu?

Finny & Mac zijn niet voor één gat te vangen; samen krijgen ze hun stoere auto weer uit het zand. Een beetje graven, een beetje duwen, elkaar aanwijzingen geven en tadaaa!

Als je elkaar een pootje helpt, kun je héél veel bereiken. Goed gedaan muizenmannen!

Iets verderop zet Mac de auto stil, zodat Finny kan kijken waar ze naar toe moeten. Finny tuurt over de zandvlakte. Waar zou hij naar op zoek zijn? Wilde katten? Een kaaswinkel? Of een nieuw avontuur? Als jullie het weten, mag je het zeggen!

Finny & Mac racen verder door de sporen die de grote mensenauto’s hebben achtergelaten. Hartstikke handig; het is net een soort muizen-snelweg, maar dan door het zand.

‘KA-BOEMMM-POEFFF!’
Wat nu weer? Finny & Mac zijn in een kuil gereden en bijna over de kop geslagen!

Finny valt voorover uit de auto.

Gelukkig is Finny in het losse zand geland. Niets gebroken, alleen een heleboel zand gehapt.
‘Pfffrrrttt, pffffrrrtt!’ Finny blaast het zand uit zijn neus en poetst zijn snorharen.

Wat een brokkenpiloten. Gelukkig is M.O.U.S.E. niet bovenop de muisjes gevallen, want dan zouden ze nu zo plat als een pannenkoek zijn.

Het lukt de muizenneefjes om de auto met veel gepiep en gesteun weer op 4 wielen te krijgen. Poeh poeh! Daar krijg je honger van!
Ennn… daar gaat M.O.U.S.E weer. Finny staat rechtop en geeft met zijn pootje de richting aan. Ga nou zitten Finny, dadelijk lig je weer zand te happen!

‘Gas erop Mac! We gaan onze muizenbuikjes vullen. Ik heb zin in zandkoekjes!’

Hahaha, die Finny! ZANDkoekjes… Ik hoop dat ze een koektrommel vol zandkoekjes vinden, want die hebben ze wel verdiend. Voorzichtig en tot de volgende keer stoere muizenmannen!

Vrolijke groetjes,
Sandra

Eén antwoord op “Stoere muizen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *