Operatie Kerstster

We hebben een doos vol prachtige kerststerren gekregen. Finny & Mac helpen graag om ze op te hangen. Alleen zijn muisjes nogal klein. En de kerststerren willen we hoog ophangen. Hmmm… Hoe gaan ze dat doen?

‘JoePIEP!’ piept Mac ‘Daar maken we een avontuur van!’ Finny & Mac stuiven weg. Het duurt niet lang of ze komen terug met allerlei spulletjes. Hee! Ik herken die spulletjes! Die hebben de muizenmannen ook gebruikt bij ‘Operatie Kerstboom’ vorig jaar!
Het verhaal van Operatie Kerstboom vind je hier.

Alleen dat pistool is nieuw? Oh, wacht! Daar schieten ze het touw mee omhoog, wat slim! Als het touw goed om de kerstslinger heen zit, kan Mac omhoog getrokken worden door Finny. Mac heeft een tuigje, waar hij veilig in kan zitten.

‘Ik ben klaar voor de eerste ster Finny!’ piept hij naar beneden. Finny pakt een rode kerstster en bindt hem aan het touw. En hupsakee! Hijsen maar!

Het duurt niet lang of de kerstster is boven. Voorzichtig maakt Mac de ster los. Nu moet hij de ster aan de kerstslinger vast maken.

En dat is best eng! Kijk maar eens hoe hoog het is:

En er zijn nog veel meer sterren:

Eén voor één hijst Finny de sterren naar boven en Mac hangt ze op.

Ze zijn prachtig hè? Sommige sterren zijn net zo groot als de muisjes. Gelukkig zijn de meeste van papier, dus niet zo zwaar.

En op het einde van de middag, hangen alle sterren, op één na, in de slinger. Wauw!

Finny & Mac hebben ontzettend hard gewerkt. En hun beloning?
Een grote beker chocolademelk. Mét slagroom natuurlijk. Proost!

En die ene ster die over is? Die hangt bovenin het muizenhuis:

Nu kan de Kerst beginnen. Ho-ho-ho!

Vrolijke kerstgroetjes,
Sandra

2 antwoorden op “Operatie Kerstster”

  1. Wat zijn de muizenmannen goed bezig geweest zeg, petje af! Die warme choco is dik verdiend en ook de ster in hun muizenhuis hangt prachtig. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *