Finny & Mac wijzen de weg

Finny en Mac gaan graag met ons mee op vakantie. Net zoals wij, vinden ze het leuk om door de bossen te wandelen. Altijd op zoek naar avonturen. En natuurlijk smaken broodjes en kaasjes het lekkerste als je in de natuur bent. En de broodjes in Duitsland zijn natuurlijk het lekkerste van allemaal.

De muizenmannen lopen voorop. Ze wijzen graag de weg. Al moet je wel uitkijken; muisjes volgen graag hun neusjes. Dus als ze iets lekkers ruiken, veranderen ze soms de route.

Dit bordje op de boom vinden ze een beetje vreemd.

‘Wat is OH?’ piept Mac.
‘Er staat ook een pijl bij,’ piept Finny, ‘maar wat betekent dit? Dat we nu de lucht in moeten?’ Mac begint te lachen. ‘Als je naar beneden valt, roep je wel OH OH!’

Een stukje verder staat een bordje op de grond. Op muizenhoogte! Natuurlijk willen de muisjes hier graag mee op de foto. Kijk! Het bewijs dat ze écht in Duitsland zijn. En een echte wandeling hebben gemaakt. Net als de grote mensen!

Mac vindt het wel raar dat er geen pijltje bij dit bordje staat. Hoe weet je nou of je de goede kant op gaat? Mac wrijft met zijn pootjes over het paaltje. Misschien zit er een pijltje verstopt onder al dat groene mos?

Finny vindt het maar niks, want het paaltje staat los. ‘Kijk uit Mac, dadelijk duw je het paaltje omver!’ Maar het is al te laat…..

Het paaltje valt om… En rolt…. En rolt…. Hupsakeeee! Zo naar beneden! Mac stuift er achteraan. ‘Help me mee Finny!’ piept hij.
Finny haalt zijn schoudertjes op. Het is ook altijd hetzelfde. Mac doet iets doms en ik moet hem helpen om het op te lossen!

Maar natuurlijk laten de muisjes zo’n bordje ook niet zomaar ondersteboven op het pad liggen. Gelukkig hebben ze net een lekker Duits broodje op. Dus ze hebben energie voor 10!

Terwijl Finny het boomstammetje tegen houdt, klimt Mac er bovenop.
‘Zo gaat ie goed Finny! Nog maar een klein stukje en dan kunnen we hem overeind zetten.’

‘Eén… twee… PIEP!!’

Kijk nou, het is gelukt!
Finny en Mac hebben het bordje weer op zijn plek gezet. Wat goed!

‘Eh… Finny??? Ik weet het niet hoor? Volgens mij is het niet goed? Ik piep geen Duits, maar het ziet er een beetje anders uit dan eerst?’ Mac krabbelt achter zijn oren terwijl hij naar het bordje kijkt.
‘Het is goed Mac, we moeten verder,’ piept Finny. ‘Blauw is de lucht en de bomen zijn groen. Dus het klopt, want de lucht staat nu boven. Kom, we moeten verder!’

En daar gaan de muisjes weer. Avonturen en kaasjes let op; Finny en Mac komen eraan!

En als er iemand verdwaalt in de Duitse bossen; wij weten van niets. Ssssstttt….

Vrolijke groetjes,
Sandra

Dit verhaaltje draag ik op aan (schoon)pa, fan van het eerste uur.
Hopelijk geniet je hierboven ook nog van de avonturen van de malle muizenmannen pa! xxx

Eén antwoord op “Finny & Mac wijzen de weg”

  1. Ha, goed bedacht van de muizenneefjes dat blauw boven moet en groen onderaan 😉 Leuk om weer wat avontuurlijks van ze te horen. Ik ben ook wel erg benieuwd naar de betekenis van het bordje met OH erop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *