De beste stuurmuizen zitten aan boord

Zoals jullie misschien in het vorige verhaaltje hebben gelezen, willen Finny & Mac héél graag varen. En dan is het een feest als je de volgende ochtend naar buiten loopt en je ziet…

Een boot!

De bekertjes aardbeienlimonade worden vlug leeg gedronken. Geen tijd te verliezen!

Vlug de klompjes en zwemvesten aan. Ze hebben zelfs een reddingsboei meegenomen!
Zouden ze bang zijn dat de reddingsvesten niet goed genoeg zijn na al die Friese kaasjes van gisteren?

Klepper-de-klep-klap! Finny & Mac trippelen over de steiger naar de boot. Het is een sloep. Je kunt lekker beschut zitten onder de kap. Een goede bescherming tegen regen, wind en veel zon. En overvliegende roofvogels natuurlijk!

Maar Finny & Mac gaan niet onder de kap zitten. Natuurlijk niet. Avontuurlijke muisjes gaan naast de stuurman zitten! En er wordt heel wat afgePIEPt.

‘Hee PIEP! Dat kan ik ook!’ roept Mac. ‘In onze auto zit ook zo’n stuur.’ Mac beweegt met zijn pootjes alsof hij de sloep aan het besturen is.
Finny is eerst nog wat stil. Hij klemt de reddingsboei stevig tussen zijn pootjes. Iets later lijkt Finny zich een stuk beter te voelen. De muisjes staan met zijn tweetjes bovenop de routekaart te springen.

Onze stuurmuizen weten het zeker; we varen PIEP verkeerd!

Als we even niet opletten, hangen de twee muizenneefjes aan het stuurwiel.
‘PIEP ahoy!’ roepen ze in koor.

Ho ho ho, kleine muizenmannen. Dit is veel te gevaarlijk. Als jullie je stuurmuiskunsten uit willen proberen, dan doe dat maar op een muizenbootje. We plukken de muisjes van het stuurwiel af en zetten ze vóór op de sloep.

Al snel blijkt dat niet zo’n goed idee. Wát een herrie kunnen die twee maken!

‘PIEP PIEP! We moeten naar LINKS!’ piept Mac. ‘Nee PIEP! Naar rechts!’

Totdat het ineens héél spannend wordt. We varen recht op een brug af! Kunnen we daar wel onderdoor? Onze hond Toryn komt een kijkje nemen…

Geen zorgen muisjes. De brugwachter doet de brug voor ons open!

Wát een avontuur!

De rest van de tocht zijn onze stuurmuizen een stukje rustiger. Er wordt alleen gepiept als ze vinden dat we een langzamer bootje in moeten halen: ‘Volle kracht vooruit PIEP!’

Wat een mooie dag op het water!

Vrolijke groetjes,
Sandra

2 antwoorden op “De beste stuurmuizen zitten aan boord”

  1. Een heerlijk avontuur weer! Maar goed dat die kleine schavuiten een zwemvest én klompjes aan hebben, die houden hun wel drijvend. Hm, misschien een idee om ze hun eigen klompboot te geven?

  2. Wat heerlijk, met de muizenmannen op de boot! Gelukkig wel van goede zwemvesten voorzien. Waar ging de tocht naartoe? Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *