Operatie Kerstster

We hebben een doos vol prachtige kerststerren gekregen. Finny & Mac helpen graag om ze op te hangen. Alleen zijn muisjes nogal klein. En de kerststerren willen we hoog ophangen. Hmmm… Hoe gaan ze dat doen?

‘JoePIEP!’ piept Mac ‘Daar maken we een avontuur van!’ Finny & Mac stuiven weg. Het duurt niet lang of ze komen terug met allerlei spulletjes. Hee! Ik herken die spulletjes! Die hebben de muizenmannen ook gebruikt bij ‘Operatie Kerstboom’ vorig jaar!
Het verhaal van Operatie Kerstboom vind je hier.

Alleen dat pistool is nieuw? Oh, wacht! Daar schieten ze het touw mee omhoog, wat slim! Als het touw goed om de kerstslinger heen zit, kan Mac omhoog getrokken worden door Finny. Mac heeft een tuigje, waar hij veilig in kan zitten.

‘Ik ben klaar voor de eerste ster Finny!’ piept hij naar beneden. Finny pakt een rode kerstster en bindt hem aan het touw. En hupsakee! Hijsen maar!

Het duurt niet lang of de kerstster is boven. Voorzichtig maakt Mac de ster los. Nu moet hij de ster aan de kerstslinger vast maken.

En dat is best eng! Kijk maar eens hoe hoog het is:

En er zijn nog veel meer sterren:

Eén voor één hijst Finny de sterren naar boven en Mac hangt ze op.

Ze zijn prachtig hè? Sommige sterren zijn net zo groot als de muisjes. Gelukkig zijn de meeste van papier, dus niet zo zwaar.

En op het einde van de middag, hangen alle sterren, op één na, in de slinger. Wauw!

Finny & Mac hebben ontzettend hard gewerkt. En hun beloning?
Een grote beker chocolademelk. Mét slagroom natuurlijk. Proost!

En die ene ster die over is? Die hangt bovenin het muizenhuis:

Nu kan de Kerst beginnen. Ho-ho-ho!

Vrolijke kerstgroetjes,
Sandra

SinterPIEPklaas is de beste!

Hallo Finny & Mac! Kom maar eens kijken wat Sinterklaas jullie gebracht heeft.

Finny & Mac gooien de pootjes in de lucht. ‘JoePIEIEIEP!’ klinkt het luidkeels door ons huis.

Ongelofelijk, wat een grote schoencadeautjes! Sinterklaas kijkt duidelijk niet naar de schoenmaat, want anders waren deze cadeautjes PIEPklein geweest.

Mac rent naar het pakje waar zijn naam op staat. Zijn muizenpootjes trekken aan het papier.

Finny is ondertussen ook zijn pakje open aan het maken.

Whoehoeoeoe! Het is Lego! En niet zomaar Lego; de Sint heeft Finny een graafmachine gegeven.

En Mac? Mac kreeg een vrachtwagen!

En ik denk…. dat Finny & Mac deze chocolaatjes van het paard van Sinterklaas hebben gekregen. Een mooie beloning voor het teruggeven van de paardenschoen.

‘Dank je wel SinterPIEPklaas!!’ roepen Finny & Mac in koor, met hun mondjes vol met chocolade.

Ik vraag me af of de muizenmannen weten dat ze de graafmachine en vrachtwagen zelf nog moeten bouwen. Zouden ze dat kunnen? Wat denken jullie?

Vrolijke groetjes,
Sandra

Wat valt er uit de lucht?

Finny & Mac horen rare geluiden op het dak. En even daarna horen ze een harde BONK! Wat gebeurt er toch? De nieuwsgierige muisjes zijn niet bang; ze rennen naar de voordeur.

Er ligt iets roods op de stoep. Wat is dat? Finny & Mac zijn héél nieuwsgierig, maar ook voorzichtig. Eerst kijken ze door het raam of er geen Kattenmormels aankomen. Als de kust veilig is, rennen ze naar het rode eh… ding.

Finny bekijkt hem goed en snuffelt er ook aan. Het rode ding ruikt een beetje vreemd? Niet naar katten, maar wat dan wel? Het lijkt wel de geur van een paard?
Ondertussen probeert Mac erachter te komen waar dit vreemde ding vandaan komt.

Is het uit de lucht gevallen? Mac kijkt zó ver achterover, dat zijn nek er pijn van gaat doen.
‘Zou het van het dak af gekomen zijn Finny?’ vraagt Mac

De muisjes besluiten om het rode ding naar binnen te sjouwen. Het is best wel zwaar, maar het lukt! Er zitten zwarte banden aan. Het lijkt wel of het ergens aan vast heeft gezeten?

Mac haalt zijn neus op. ‘Bah! Het ruikt een beetje naar paard Finny!’
‘Ja PIEP! Dat vind ik ook! Kom Mac, we gaan kijken of we iets op de Ai-PIEP kunnen vinden.’

De muisjes turen op het scherm van de iPad. Sorry… de Ai-Piep. Er komen allemaal paardenspulletjes voorbij. Zomerjassen voor paarden, winterjassen voor paarden en zelfs paardenschoenen. Hoooo… Dat meen je niet? PaardenSCHOENEN?

‘Jaaaa PIEP!’ roepen Finny & Mac in koor. ‘Dit is het! We hebben een paardenschoen gevonden!’
Tja… het lijkt er inderdaad wel op. Wat denken jullie?

Maar de muisjes zijn nog niet klaar. Er staat een vreemd teken op de paardenschoen. Daar willen de nieuwsgierige muizensnuitjes meer van weten. Het duurt niet lang of ze hebben het gevonden.

‘Oooooohhh…’ fluistert Mac. ‘Het is het teken van SinterPIEPklaas… Finny, we hebben de schoen van het paard van SinterPIEPklaas gevonden!’

‘Jaaaa PIEP!’ roept Finny enthousiast. ‘En wij weten nu ook het geheim van SinterPIEPklaas!; zijn paard heeft sluip-schoenen!
Daarom word je niet wakker als SinterPIEPklaas met zijn paard over het dak loopt!’

‘En dan kan het paard ook geen gaten in het dak trappen.’ piept Mac heel wijs.

‘Oei… dan zal het paard van SinterPIEPklaas deze schoen wel missen Mac!’ Finny wrijft met zijn pootje over zijn snuit. ‘Weet je wat? We zetten de paardenschoen bij de kachel. Dan kan SinterPIEPklaas hem vast terugvinden.’

Dat is een heel goed plan muizenmannen!

Zie ik dat nou goed? Mac legt een appel voor het paard in de schoen. En Finny zet hun muizenschoentjes erbij.

Hahahaha! Ik denk dat de muisjes een wit voetje bij Sinterklaas willen halen! Zou het ze lukken en worden ze extra beloond door Sinterklaas? Ik ben benieuwd!

Vrolijke groetjes,
Sandra