We komen er wel

Begin maart was mijn manuscript klaar. Tijd om het in handen te leggen van een select groepje testlezers. Een spannende tijd; voor het eerst gaan andere mensen mijn boek lezen!

Alleen… wie had kunnen bedenken dat Nederland (en de rest van de wereld) er ineens heel anders uit zou gaan zien door een akelig virus met een koninklijke naam?

We zitten met zijn allen in de ‘Alles is Anders Show’ en het einde lijkt nog niet in zicht.

Ook het groepje mensen om mij heen, dat mij helpt met het mooier en beter maken van mijn boek, heeft veel klappen te verwerken gehad. Dat raakt me. 

Er is op dit moment zoveel leed in de wereld. ‘Social distancing’ helpt misschien om verspreiding van het virus tegen te gaan, maar wat zullen de gevolgen zijn als we voor langere tijd een ‘anderhalve meter samenleving’ gaan invoeren? Ik geloof er niet in.

Gelukkig zitten er ook positieve kanten aan deze crisis. Je hoort de natuur bijna zuchten van opluchting en mensen maken, in plaats van het vliegtuig te pakken, een reis naar binnen. Ik kan zonder aarzeling zeggen dat ik de afgelopen periode gegroeid ben. Daar ben ik dankbaar voor.

En de tijdlijnen voor het publiceren van mijn boek? Die heb ik aan de kant geschoven. We komen er wel; het duurt gewoon wat langer.

Pas goed op jezelf!

Hartelijke groet,
Sandra