Finny & Mac in Leeuwarden

Toen we vertelden dat we naar Friesland gingen, wilden Finny & Mac héél graag mee! Ik denk dat ze graag een stukje Friese kaas willen proberen. Ze hebben voor het bezoek aan Friesland zelfs speciaal hun PIEP-kleine, KAAS-gele klompjes aan getrokken.

Natuurlijk bezoeken we de hoofdstad van Friesland; Leeuwarden. Finny & Mac vinden het daar muisachtig leuk en ik zie wel waarom. Jullie ook?

Even vlug op de foto met een paar grote klompen en dan klepper-de-klep-klap-klep rennen de muisjes weer weg. Volgens mij rennen ze naar de kaaswinkel; van een paar uur stil in de auto zitten krijg je honger!

We wandelen verder naar de Oldehove. Dat is een mooie, scheve toren en de trots van Leeuwarden. Finny vindt het maar raar dat de toren scheef staat. Hij laat aan Mac zien hoe moeilijk het is om lang scheef te staan; dan val je om! Wat als de toren óók om valt?

Finny wil graag een pootje helpen om de Oldehove weer recht te zetten:

Niet doen Finny! De mensen hier zijn trots op hun scheve toren. Het is juist bijzonder dat hij een beetje scheef staat. Ze houden hem goed in de gaten, hij valt heus niet om. Als alles recht zou staan in de wereld, dan zou dat héél saai zijn.

Opeens rent Mac weg. Wat heeft hij gezien? Een… leeuw?

‘JoePIEP!’ piept Mac. ‘Daarom heet het hier LEEUWarden!’
Finny kijkt ondeugend: ‘En ik durf de leeuw onder zijn tong te kriebelen!’

Ja ja, heel dapper Finny. Misschien moeten we een keer op bezoek gaan bij échte leeuwen. Volgens mij ren je dan héél hard weg op je kleine klompjes!

Weet je wat je ook kunt doen in Leeuwarden? Je kunt op zoek gaan naar mini mensjes! Dat zijn kleine poppetjes, die nog kleiner zijn dan Finny & Mac. De muizenneefjes zoeken graag mee. Ze rennen op hun klompjes door de straten terwijl ze naar mini mensje speuren.

‘Dáár!’ Finny wijst naar een kleurrijke muur.
Inderdaad! Daar staan een paar mini mensjes op de rand; ze lijken hard aan het werk te zijn.

De muisjes hebben geen geduld om lang te blijven kijken. Ze rennen door de straten, op zoek naar nog meer mini mensjes.

Het duurt niet lang of Finny en Mac vinden er nog meer. Nu in een gat in de muur:

Opeens hebben de muizenneefjes geen oog meer voor mini mensjes. Ze hebben iets anders gezien; water. En dat niet alleen. Bootjes!

‘Kijk nou Finny, je kunt hier varen!’

Prachtige boten in de grachten vanLeeuwarden

Mac en Finny zien zichzelf al op het dek staan.
Alletwee als kapitein natuurlijk. PIEP ahoy!

Hmmm…. Het zal moeilijk worden om dit uit hun muizenbolletjes te krijgen. Misschien moeten we even terug naar de kaaswinkel, anders springen ze nog aan boord bij vreemde mensen. En niet iedereen houdt van muisjes, ook al hebben ze mooie klompjes aan…

Wordt vervolgd!

Vrolijke groetjes,
Sandra